Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco värvar amerikansk jätte

NA kan avslöja att Eco Örebro gjort klart med en amerikansk center. Som blir en av de största spelarna i ligan.
23-årige Bernard Toombs, 209 centimeter lång.

Annons

De sista detaljerna blev klara under lördagen och amerikanen som kommer från collegespel för Troy University i Alabama blir  den sista pusselbiten i Ecos lagbygge.

- Han kommer att se till att det smäller i korgarna. Det kommer att bli några grymma dunkar, säger Stefan Johansson, ordförande i Eco.

Toombs har skrivit ett kontrakt som gäller säsongen ut men där Eco har möjlighet att bryta inom en månad om det skulle behövas. Stefan Johansson tror inte att det blir aktuellt.

- Jag jämför honom med Joakim Noah, både till utseende och spelstil. För att vara så stor är han otroligt rörlig. Förutom att han är en extrem returtagare så gillar han att dunka. Så det blir en profil.

Bernard Toombs kommer till Sverige under söndagen och gör sitt första träningspass på måndag. Fortfarande återstår pappersexersis med arbets- och uppehållstillstånd. Stefan Johansson räknar med att amerikanen missar hemmapremiären mot Uppsala på tisdag och att debuten istället sker borta mot 08 Stockholm på lördag om en vecka.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons