Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egal segerviss mot ex-klubb

I somras hämtades forwarden Egal Saleman från Sundsvall Dragons och blev Eco Örebros första nyförvärv. Nu ställs han mot sin gamla klubb redan i premiären.

Annons

Och självförtroendet är det inget större fel på.

– Vi vinner med fem poäng, säger Saleman.

När 21-årige Egal Saleman anlände till Sundsvall Dragons inför förra säsongen var klubben regerande svenska mästare. Konkurrensen var tuff och speltiden blev inte vad han hade önskat.

Därför tog karriären en ny vändning i somras då Egal bestämde sig för att skriva på för bottentippade Eco Örebro.

”Får ta mer ansvar”

– Jag trivs väldigt bra här och att spela i Eco är kanon för min utveckling. Här får jag en större roll och får ta mer ansvar än i Sundsvall, säger Egal Saleman.

Premiärlottningen kunde inte ha blivit så mycket bättre för Saleman då han redan i kväll får mäta sin krafter mot sin gamla klubb.

– Det är lite nervöst, men samtidigt skönt att få den här matchen direkt. Det blir speciellt, jag har många kompisar i Sundsvall som kommer att titta på matchen, säger han.

Även om Dragons tippas högt i serien, och Eco det motsatta, så känner inte Saleman någon större underlägsenhet gentemot kvällens motståndare. Faktum är att han tror på en skräll av Eco Örebro.

– Vi vinner med fem poäng. Det gäller att vi tror på oss själva, annars kan vi lika bra stanna hemma.

Vad talar för att ni vinner då?

– Att vi har flera långa spelare som kan spela på många olika positioner. Sedan har vi ett bra skytte, och får vi det att fungera får Sundsvall det tufft.

Grundel optimist

Eco-tränaren Lennart Grundel är också optimist inför premiären, men säger sig samtidigt vara beredd på en tuff match.

– Ingen tvekan om att Sundsvall är mycket bra. Jag tycker nästan att deras lag håller samma klass som när de tog SM-guld. För oss gäller det att utnyttja våra styrkor och inte anpassa oss efter dem. Vi kommer gå in med inställningen att vinna varje match under säsongen.

Matchguide

Vad: Sundsvall Dragons-Eco Örebro.

När: Klockan 19.04.

Var: Sundsvall arena.

Följ matchen: På na.se via extern länk till ligans direktstatistik.

Mer läsning

Annons