Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde raka förlusten för Eco

LF Basket blev en för svår uppgift för formsvaga Eco Örebro. 63-86 var tunga förlustsiffror, men knappast något som sänker humöret hos tränaren Lennart Grundel.

Annons

– Jag är inte ett dugg bekymrad. Det här bekommer mig inte. Det är ju en kul utmaning att utveckla det här laget, konstaterar tränaren Lennart Grundel med ett leende.

LF Basket såg på förhand ut som en tuff uppgift för formsvaga Eco Örebro och när det halvvägs in i första perioden stod 2–14 och Luleålaget började lufta gott om juniorer från bänken kändes det hopplöst.

Men basket kan vända fort och Eco Örebro hade faktiskt ett par lägen i matchen där det kändes som att de var forna Plannja på spåret. Särskilt i den andra perioden när Andreas Karlsson sänkte en tre-poängare och reducerade till 29–33.

Att Andrew Pleick, lagets spelmotor och solklart mest rutinerade spelare, satt på läktaren med halsfluss underlättade så klart inte läget för Eco Örebro.

– De 30 minuter han brukar göra måste ju någon annan ta. En sådan som Salar Ibraghim får ju mer speltid och Leonard Mosley blir mer spelfördelare än normalt. Men min ansats är att en spelare inte får betyda så mycket att vi inte kan hantera det, säger tränaren Lennart Grundel.

Att släppa in 86 poäng mot ett lag som LF Basket är egentligen inget dåligt betyg. Defensivt fungerade det hyfsat för laget, men offensivt saknades både farten och effektiviteten. Dessutom ordnade LF Basket hela 29 strafftillfällen medan Eco bara fick tio.

- Det är jätteavgörande. Vi måste ha minst 20 i sådan kolumn för att kunna störa sådana här lag, säger Grundel.

Poängbäst i Eco var Leonard Mosley med 19 poäng följd av Sean Smith på 15 poäng. Den sistnämnde tog ett stort steg i rätt riktning efter en svag start i ligan.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons