Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över Eco Örebro

I måndags beslutade Eco Örebro att spela kvar i basketligan. Nu har klubben gjort klart med både huvudtränare och assisterande.

Annons

Det blir Panagiotis Nikolaidis, 37, som leder Eco Örebro i basketligan säsongen 2013/14.

"Jotti", som han kallas, var huvudtränare för Eco i inledningen av säsongen 2011/12, men lämnade posten efter 15 raka förluster. Därefter har han varit assisterande tränare till Ivan Stanisak i 1,5 säsonger, innan han nu åter befordras till huvudtränare.

– "Jotti" var bra redan då, senast han var huvudcoach, men förutsättningarna var tuffa. Sedan dess har han fortsatt att utvecklas. Vid sidan om Eco tog han i år Ullvi Basket till semifinal i U20-SM som första division 2-lag genom tiderna, och om några veckor ska han vara huvudcoach för P16-landslaget i EM-slutspelet. Vi har bedömt "Jottis" kompetens som ledare, och han är helt rätt för att ta oss framåt, säger Stefan Johansson, ordförande i Eco.

Till sin hjälp får Nikolaidis Andrew Pleick. Den 32-årige svenskamerikanen spelade tre säsonger för Eco i ligan innan han la av med basket för ett år sedan. Sedan dess har han varit halvtidsanställt av KFUM Örebro, en anställning som nu trappas upp till heltid, samtidigt som han vid sidan om ska hjälpa till att coacha Eco.

– Andrew kommer att jobba väldigt nära "Jotti" med de sportsliga besluten, till att börja med i rekryteringsarbetet. Sedan får vi se exakt hur Andrews roll kommer att se ut under säsongen, hur många träningar och matcher han kommer ha tid att vara med på. Andrew är otroligt bra på att få med sig spelarna, är pedagogoisk och duktig. Ett jättekul namn att få in, säger Stefan.

– Vi hoppas dessutom få in en tredje person i ledarstaben runt laget.

Eco har också beslutat om ett nytt koncept, där en talangsatsning står i fokus.

– Vi har pratat om en 70/30-modell med 70 procent svenska spelare. Vi tänker oss tre-fyra importer och åtta-nio inhemska spelare varav en femma med väldigt unga och talangfulla spelare på 17-20 år, säger Johansson.

Just nu finns inga spelare under kontrakt, men 17-årige talangen Kristoffer Adamah är nära en fortsättning i klubben. Adamah fanns med i Eco-truppen till 25 matcher förra säsongen, men fick bara 39 minuters speltid totalt.

Läs mer om Eco Örebro i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons