Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Ecos stjärnvärvning

Här är Eco Örebros stjärnvärvning som ger eko i övriga basket-Sverige.

Annons
Tim Withworth när han spelade i Sundsvall Dragons.

Skarpskytten Tim Withworth skrev på för ligalaget i tisdags.

– En kioskvältare i svensk basket, säger Ecos ordförande Stefan Johansson.

31-årige amerikanen Tim Withworth är redan ett känt namn i basket-Sverige. Han har tidigare öst in poäng för Uppsala, Sundsvall, Norrköping och Jämtland. Hans specialitet är trepoängsskott.

– Det är en skytt av rang. Han snittade 15–20 poäng i ligan och var bäste trepoängsskytt räknat i procent där han låg på 40–45, säger Stefan Johansson.

Withworth kommer närmast från en sejour i den ungerska klubben ZTE KK. Withworth har även spelat som proffs i Finland och Luxemburg.

– I ungerska ligan, som är bättre än den svenska, snittade han 15 poäng per match senaste säsongen, säger Stefan Johansson.

Pratar svenska198 centimeter långe Withworth är sambo med en svensk tjej och de har även ett litet barn ihop. Amerikanen pratar bra svenska.

– Jag vet att han planerar att söka svenskt medborgarskap som på sikt skulle innebära att han inte belastar den utomeuropeiska kvoten. Men som situationen är nu tar han en av de två platserna, säger Johansson.

Eco-coachen Ivan Stanisak är belåten med värvningen:

– En erfaren spelare och en bra skytt som redan är ett namn i Sverige. Han spelade i Norrköping när jag tränade Eco i första vändan, säger han.

– Vi behöver nyckelspelare i laget. Förra säsongen hade vi bara back up-spelare, fortsätter Stanisak.

Kommer hit i septemberWithworth befinner sig just nu hemma i USA men kommer till Örebro i början av september och hinner träna med laget i fem veckor före ligapremiären borta mot Stockholm Eagles den 5 oktober.

Sedan tidigare har Eco gjort klart med 39-årige amerikanen Terrel Castle som räknas som europé eftersom han har ett bosniskt pass.

– Det betyder att vi kan ta in en amerikan till, påpekar Stanisak.

Även Brandon Barton är kontrakterad för kommande säsong.

Läs mer om Eco Örebro i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons