Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga svar efter mötet – nytt ödesdatum för Eco

Det blev inga raka besked på Eco Örebros ödesmöte med Örebro kommun i dag. Men senast på onsdag den 26 juni kommer beslutet – konkurs eller fortsatt spel i basketligan.

Annons

12.00 på torsdagen satt en fyramannadelegation från Eco Örebro (ordföranden Stefan Johansson, ledamoten Magnus Pojen, intressenten Anders Fensby och KFUM Örebro-ledamoten Magnus Lindmark) ned tillsammans med Örebros kommunalråd Björn Sundin (S) och kommunala tjänstemannen Alf Lindblad.

I en och en halv timme diskuterades Eco Örebros ekonomiska situation, och vad kommunen eventuellt kan göra för att rädda klubben.

Några raka besked blev det inte efter mötet. Däremot ett nytt besked om när beskedet kommer: På kvällen på onsdag den 26 juni då Eco Örebro har ett internt möte.

– Då ska vi besluta om föreningen ska leva vidare eller om vi sätter den i konkurs. Det beror på vilket besked vi får av kommunen efter helgen, säger Stefan Johansson, ordförande i Eco Örebro.

Tror du att det kommer lösa sig?

– Jag vill inte spekulera, men känslan är att det var ett bra möte. Men det finns inga klartecken eller några förslag att ta ställning till.

Kommunalrådet Björn Sundin (S) vill inte på rak arm lova några pengar.

– Det man kan konstatera är att det inte finns någon miljon att dela ut, vilket var vad Eco bad om i utgångsläget. Möjligheterna är dels att förbetala klubbens marknadsföringsstöd på 150 000 kronor för de två år de är garanterade en plats i ligan, alltså totalt 300 000 kronor. Och dels att tillsammans med KFUM Örebro bygga någon typ av projekt kring Tegelbruket och oorganiserad basket i bostadsområdena. Kommunen kan inte gå in och rädda elitföreningar, utan det handlar om att hitta andra lösningar, säger han.

Sundin ska nu undersöka det politiska stödet för att rädda Eco Örebro, och hur ett samarbete mer konkret kan komma att se ut, och återkomma till klubben efter helgen.

Läs mycket mer om Eco Örebros kris i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons