Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fortsättning för Grundel

Lennart Grundels debutsäsong som tränare för Eco Örebro slutade med en jumboplats i basketligan. Nu står det klart att han och klubben går skilda vägar.

Annons

Medan konkurrenterna förstärkt inför höstens drabbningar har det varit oroväckande tyst kring Eco Örebro sedan säsongsavslutningen. Klubben tackade ja till ännu en säsong i högsta serien redan i februari men några nyförvärv har inte synts till. Och vem som ska träna laget står skrivet i stjärnorna.

– Det är helt klart att jag inte kommer vara kvar som huvudtränare. Jag och ordförande Stefan Johansson var helt överens om den saken, säger Grundel.

– Jag vill kunna ge hundra procent och för det krävs det mer tid än jag hade förra säsongen. Eftersom jag är egen företagare vid sidan av så blev det en omöjlig situation. Det vore fel mot alla inblandade, framför allt mot spelarna, att köra vidare.

"Fel tänk"Lennart Grundel efterträdde kroaten Ivan Stanisak i Eco Örebro. Under Grundels ledning vann laget sju av trettiosex matcher i ligan och slutade på sista plats. Trots den skrala utdelningen hade han gärna sett en fortsättning i klubben.

– Jag satsade på ett långvarigt tänk och med facit i hand var det fel. Det hade varit kul med ett längre samarbete, jag tror det här gänget hade kunnat bli riktigt bra om två-tre år, säger Grundel.

Paus från basketEfter året med Eco Örebro planerar han att ta ett uppehåll från basketsporten. Relationen med Stefan Johansson och Eco Örebro är dock god och möjligtvis återvänder han en dag till klubben.

– Basketsporten kommer alltid vara otroligt lockande och jag stänger inga dörrar. Jag har en bra dialog med klubben och har haft lösa samtal, men absolut ingenting konkret, berättar Grundel.

Mer läsning

Annons