Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen panikåtgärd från katastrofmatchen"

Eco Örebro värvar en ungersk försvarsgeneral med landslagsmeriter.Och med släkten i Vintrosa. 28-årige Miklos Szabo är klar för säsongen ut.

Annons

13 raka förluster och sist i ligan igen. Då gör Eco Örebro vad man kan för att försöka ta sig mot ett efterlängtat slutspel i basketligan till våren. På lördagen bekräftade ligajumbon att man skrivit kontrakt med förre Sundsvall-spelaren Miklos Szabo. Den starke försvarsspelaren, som har meriter från Ungers landslag, är klar för spel när ligan återstartar den 29 decmeber och Eco då ställs mot Solna Vikings i Idrottshuset. Solna som tvålade dit Eco tidigare i veckan med en rekordstor segermarginal på 55 poäng. 

Szabo värvades till Sundsvall Dragons inför säsongen men ådrog sig en fotskada efter att bara ha spelat en match och kontraktet revs.

- Eftersom min fru är från Örebro och vi har släkt i Vintrosa har jag stannat kvar i Sverige hela tiden och rehabat. Nu är jag friskförklarad och det ska bli roligt att försöka hjälpa Örebro uppåt, säger ungraren under lördagens träning i Idrottshusets övre hall. Han mäter 205 centimeter och väger 110 kilo. Han är som bäst under egen korg men funkar också som insidespelare framåt.

Stefan Johansson är ordförande i Eco Örebro:

- Jag hoppas att folk förstår att det inte är någon panikåtgärd från sista katastrofmatchen mot Solna. Vi har sökt efter en ny spelare i tre-fyra veckor och är väldigt glada att vi lyckas få en så meriterad spelare som Miklos till oss. Vi hoppas att hans blotta närvaro ska höja laget. Vi tror absolut att vi fortfarande kan utmana om en slutspelsplats till våren. Hälften av matcherna är kvar att spela, säger Johansson.

Värvningen belastar inte budgeten utan Eco får hjälp av externa finansiärer att ro Miklos Szabo i hamn. Vad NA erfar rör det sig om en månadslön på cirka 1 500-2 000 dollar netto.Någonstans motsvarande 10 000-14 000 svenska kronor.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning under söndagen!

Mer läsning

Annons