Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inte presterat"

Eco Örebro undviker tågkaoset och flyger i stället till bortamatchen mot serieledande LF.
Då hoppas Sean Smith också kunna lyfta.
– Jag har inte presterat, men det kommer att lösa sig, säger han.

Annons

Inför säsongen presenterades 22-åringen som Ecos stora värvning. En jättetalang med landslagsmeriter och bra statistik med sig från de sex åren i USA. Dessutom son till trefaldige SM-guldcoachen Wally Smith.

Men den nya verkligheten har varit tuff för guarden, som haft svårt lyckas hjälpa Eco från jumboplatsen i ligan. Den poängmässigt bästa matchen gjorde han mot just LF hemma i slutet av oktober. Då sköt Smith 15 poäng när Eco föll med 23 poängs marginal. Totalt snittar han blott 6,8 poäng per match.

– Jag har inte spelat tillräckligt bra helt enkelt och har inte presterat.

Har det varit svårt att acklimatisera sig efter åren och den basket som spelas i USA?– Nja, det vet jag inte. Ligan här håller ungefär samma klass som min conference gjorde i USA. Men jag är inte orolig. Det kommer att lösa sig. Det är jag övertygad om.

Hur jobbar du för att det ska lossna?– Mentalt och tränar extra. Jag vet inte exakt vad som gått fel. Men det är inget som jag går runt och tänker på.

Ni har bara två vinster på nio matcher – men vann senast. Hur långt räcker ni i år?– Målet är att ta oss till slutspel och väl där ska vi bli en motståndare att akta sig för.

Läs hela intervjun i fredagens NA, papperstidningen!

Smiths siffror

Spelade matcher: 11.

Antal spelade minuter i snitt: 22.27.

Poäng per match: 6,2.

Returer per match: 2,1.

Assists per match: 1,6.

Plus/minus per match: – 9,3.

Mer läsning

Annons