Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbigt läge för Eco Örebro

Ecos nyförvärv Andreas Karlsson har haft en svajig säsong. Orsaken: Han har jobbat för mycket.
Inför kvällens match mot Sundsvall hoppas han på en vändning.
– En del dagar kanske jag inte borde ha jobbat, säger han.

Annons
Andreas Karlsson.

21-årige Karlsson, son till landslagschefen Jonte Karlsson, anslöt till Eco inför säsongen som ett lovande tillskott. Totalt har guarden gjort 15 matcher, men helt nöjd är han inte.

– Det har gått lite upp och ner precis som det gjort för laget. Jag har väl inte hittat rytmen riktigt, men nu känner jag det börjar gå uppåt igen, självförtroendet börjar komma tillbaka.

Mcdonalds-jobbAndreas Karlsson har under säsongen varvat spel i Eco med jobb på Mcdonalds i Örebro. Något som kan ha satt sina spår.

– Jag har väl inte fått vila lika mycket vissa helger. Så visst, det har blivit ganska mycket jobb. Men jag ska inte gnälla eller skylla på det, förklarar han.

Motståndet Sundsvall, för närvarande tvåa i serien, har visat en fantastisk form under den senaste tiden. Nio raka segrar, varav den senaste kom borta mot Södertälje i förra omgången, 92–80. Sundsvall har inte förlorat sedan man mötte just Södertälje den 12 november förra året.

– Det blir en rejäl utmaning. Sundsvall har några riktigt duktiga spelare, särskilt Liam Rush som är en av seriens bästa.

Bättre skytteEfter förlustmatchen mot Solna i förra omgången efterlyste tränare Lennart Grundel bättre skärpa i avsluten. Andreas Karlsson berättar att laget har jobbat extra mycket med just avsluten under de senaste dagarna.

– Vi har skjutit på lite annorlunda sätt, där vi skjuter kortare och mer till varandra. Det ger bättre koncentration och hjälper psyket, säger han.

Matchguide: Sundsvall-Eco Örebro

Mer läsning

Annons