Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jotti" kvar som Eco-tränare

Panagiotis "Jotti" Nikolaidis fortsätter som huvudtränare i ligalaget Eco Örebro.

Annons

"Jotti" har tecknat ett nytt ettårskontrakt och går därmed in i sin fjärde ligasäsong med Eco och andra raka säsongen som huvudtränare.

- Det känns jättebra att ha den pusselbiten på plats, säger Ecos ordförande Stefan Johansson.

Eco har spelat fem säsonger i ligan, "Jotti" har funnits med under tre av dessa. Han inledde som huvudtränare säsongen 2011-12 men tog ett klev åt sidan och blev assisterande tränare till Ivan Stanisak mitt under säsongen. Han fortsatte som assisterande tränare 2012-13 innan han blev huvudtränare igen förra säsongen.

- Även om resultaten inte blivit så mycket bättre är vi nöjda med det arbete han gjort hos oss under tre års tid, säger Stefan Johansson.

- Den utveckling han gjorde med laget förra säsongen är intressant. Man ska komma ihåg att han förfogade över det lag med yngst genomsnittsålder i ligan.

"Jotti" lyckades dock inte undvika en ny jumboplacering för Eco trots att laget slog bottenkonkurrenten Nässjö i fyra matcher av fyra.

- "Jotti" brinner av revanschlusta. Vi vill alla vinna, konstaterar Johansson.

Parallellt med sitt arbete i Eco är "Jotti" assisterande coach i U20-landslaget som ska spela A-EM i Grekland i juli.

- En av "Jottis" styrkor är att utveckla ungdomar. Och han har givetvis koll på alla talanger i svensk basket vilket inte är någon nackdel för oss, säger Stefan Johansson.

Just nu befinner sig "Jotti" i Milano där han följer Euroleague final four, basketens motsvarighet till fotbollens Champions league-slutspel.

Mer läsning

Annons