Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro plockar in legendar

Efter rekordförlusten senast plockar Eco Örebro in en legendar.

Annons
Charles Barton.

Efter 13 raka förluster och basketligans största förlustsiffror på sju år, 105-50 borta mot Solna, agerar Eco Örebro.

När samma Solna gästar Idrottshuset på måndagskvällen sitter en riktig tungviktare på Ecos bänk: Förre förbundskaptenen Charles Barton.

Charles Barton, pappa till Eco-spelaren Brandon Barton, har under mellandagarna hjälpt den ordinarie tränaren Panagiotis "Jotti" Nikolaidis med förberedelserna inför måndagens match mot Solna och för framtiden. Barton sitter även med på ledarbänken mot Solna och kommer under resten av våren att hjälpa till vid ett antal tillfällen för att förstärka ledarsidan.

"Eco Örebro är mycket tacksamma och glada över att ha knutit upp och få till ett samarbete med den i särklass mest meriterade svenska basketcoachen genom tiderna nämligen Charles Barton. Ingen är i närheten av Charles meriter som bland annat innefattar coachjobb i några av Europas bästa klubbar genom åren såsom exempelvis Aris i Grekland, Maccabi Tel Aviv i Israel och dessutom svenska landslaget och en rad toppklubbar i Sverige och utomlands. Charles är en stor inspiratör, skriver Ecos ordförande Stefan Johanssin i ett mejl till NA.

Mot Solna debuterar även nyförvärvet Miklos Szabo, med meriter från ungerska landslaget. Szabo var inte spelklar på söndagen men förväntas bli det under måndagen när Svenska Basketbollförbundet är bemannat igen efter julhelgen.

Mer läsning

Annons