Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff tid för Eco-stjärnan

Han stukade foten direkt – och fick uppleva ytterligare en tung Eco-förlust.
Ändå har Leonard Mosley tankarna utanför planen.
– Jag har en tvåårig dotter i USA. På julafton får jag se via datorn när hon öppnar sina julklappar, säger han efter 68–74 mot Södertälje.  

Annons
Leonard Mosley - en av tre avstängda Eco Örebro-spelare.

Han är stjärnan som ska göra poängen i Eco. Mot Kings blev det bara fyra på 33 minuter. Men tre monsterblockar och storstilad defensiv fick ändå Leonard Mosley att glänsa .

– Jag landade illa redan i första perioden och stukade foten. Nu får jag se till att behandla den med kyla så svullnaden går ner.

Eco gjorde en helt okej match, men orkade inte hela vägen in.

Bytte Copacabana mot Örebro– Jag är egentligen en positiv människa, men det är inte sant att säga att vi blir bättre bara för att vi kommer närmare. Bättre blir vi bara när vi vinner. Helst två matcher i rad.

Förra året bodde han i Brasilien och spelade basket i Rio. Nu är Copacabana bytt mot ett snöigt Örebro.

– När jag spelade collegebasket i Oaklahoma 2003 såg jag snö senast. Men då var det inte så här kallt och så här sjukt mörkt på dagarna. Nu gör jag inget annat än att håller mig inne hela tiden och sedan stressar till träningarna. När jag kommer hem lägger jag mig och sover, säger 31-åringen.

"Måste hitta en sysselsättning"– Det här håller inte. När jag kommer till träningen tror jag att jag är försenad varje gång för att det är så mörkt. Jag måste hitta mig en sysselsättning.

Kontraktet med Eco sträcker sig fram till april. Först då kan han åka hem och hälsa på sin lilla dotter.

– Nu tillbringar jag all tid vid Skype och prata med henne. På julafton får jag se via datorn när hon öppnar sina paket. Det är så det är just nu, säger Mosley.

– Men jag gillar i alla fall glögg. Och älskar basket. Nu måste vi se till att börja vinna så inte glappet uppåt blir för stort. Glöm inte att det är många matcher kvar.

Klicka på länken (via basketligan) här intill för att komma till matchrapporten!

Mer läsning

Annons