Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bestämda blickar istället för fest

Jag letade efter festen men fann den inte. Istället hittade jag en hårt arbetande nykomling som är beredd att kavla upp skjortärmarna för att överleva i det getingbo som kallas elitserien.

Annons

Det var inte vackert, med nerver som trasslade sig långt utanför tröjorna.

Det som imponerar är ÖSK-tjejernas beslutsamhet.

Blickar som signalerade jävlar anamma, vi tänker inte vika ner oss.

Det gav 3–0 i sista perioden och en historisk trepoängare. Extra kul att Kajsa Lihagen, som varit lagets ansikte utåt på senare år, fick göra det första historiska målet.

Det har gjorts många jämförelser med det Kumla som var uppe och vände säsongen 2006-07. Kanske inte så konstigt eftersom lagen har en gemensam nämnare i tränaren Peter Bjuhr och fyra spelare.

Kumla mötte för övrigt just Karlstad hemma i premiären den gången, och förlorade med 3–4. Såg den matchen och minns att jag reagerade på att Kumla såg valpigare ut än jag föreställt mig. Laget slutade också näst sist med sju poäng på 26 matcher.

Tror inte att ÖSK riskerar att bli samma dagslända. De Kumla-spelare som var valpar då är fyra år äldre och klasser bättre. ÖSK har dessutom fler matchvinnartyper och – framför allt – ett eget spel. Nytt kontrakt känns som ett realistiskt mål.

ÖSK:s historiska elitseriedebut lockade bara 235 åskådare. Peter Bjuhr var förvånad, trodde på 200 fler.

Det är svårt att sätta fingret på varför det är så svårt för våra stora elitlag på damsidan att locka folk till sina matcher. Kom bara inte dragande med den där gamla lögnen att vi på NA-sporten skriver för lite, för det gör vi inte.

I ÖSK:s fall tror jag att det beror på flera orsaker.

Att innebandysäsongen ännu inte hunnit sätta sig är en.

Att Mellringehallen inte inbjuder till fest är en annan. Tristare arena – och mer geografiskt malplacerad – får man leta efter. När det dessutom regnar är det betydligt skönare att välja tv:n eller datorn framför en blöt cykeltur.

Mer läsning

Annons