Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Knights närmare kval

Örebro Black Knights har kopplats greppet om en kvalmatch till superserien.
Mot Västerås kom andra raka serien i division 1-slutspelet. Vinstsiffrona skrevs till 20–12.
– Riktigt skönt, säger coachen Peter Ericson.

Annons

Såväl Västerås som Örebro hade vunnit sina inledande matcher i slutspelet och lördagens match på Karlslund arena var därför något av en tidig seriefinal.

– Västerås bygger sitt spel på fart och finess medan vi tycker att vi är starkare och hårdare. Därför hade vi en klar och tydlig ”game plan” hur vi skulle utnyttja det övertaget, berättar Ericson.

Den spelplanen följde hemmalaget till punkt och pricka i den första halvleken. Då var Black Knights i ledningen med 14–0 efter att quarterbacken Gustav Andersson svarat för samtliga poäng.

– Men i början av andra halvlek var vi inte direkt felfria utan släppte till några enkla poäng. Det gjorde att det blev lite spännande, berättar Peter Ericson.

Efter sex poäng av Daniel Nordqvist blev det ändå seger för Black Knights över ett Västerås som anfördes av landslagsspelaren och quarterbacken Sebastian Thuné.

Därmed har Örebro allt i egna händer inför kommande helgs bortamatch mot Kristianstad. Vid seger är laget garanterat en avgörande match om en plats i superserien. För motståndet i sådant fall står Arlanda Jets.

Förutom poänggörarna delar Peter Ericson ut extra plus till 38-årige Abdel Seidou och 18-årige Ante Norberg.

– Norberg skötte sin uppgift så bra att man nästan blev tårögd, hyllar Ericson.

Mer läsning

Annons