Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxarnas succé i debutmatchen

Tre boxare från Kamran Kabinejads stall proffsdebuterade. Alla vann på knock out.

Annons

Under lördagen avgjordes boxningsgalan Fight life one i Örebro. Hemmaboxarna Pezhman Seifkhani, Johnny Iwersen och Marcus Alberts vann sina matcher på knock out i första ronden.

27-årige Marcus Alberts tillhör Hammarby boxning, men när Örebro boxningsklubbs Kamran Kabinejad frågade om han ville testa på livet i proffsringen var det ingen tvekan.

- Jag har varit här i över två veckor inför den här galan, men jag är fortfarande baserad i Stockholm, säger Marcus.

Han pendlar mellan Örebro och Stockholm för att kunna träna med Kamran. I snitt två helger i månaden ligger han på träningsläger i Örebro och gjorde sin proffsdebut på boxningsgalan Fight life one under lördagkvällen.

Han vann sin match efter en knock out i första ronden. Det tog 2,53 minuter innan lettiske motståndaren Ostaps Basins fick se sig besegrad.

- Äntligen fick jag smaka på belöningen efter allt hårt slit. Det känns riktigt skönt.

Kamran har följt Marcu

s en längre tid, och ansåg att han inte fick ut sin fulla potential i amatörringen. Därför valde han att plocka upp honom till proffsboxningen.

- Hans motståndare kom till ringen obesegrad, så det var en chansning. Men Marcus har jobbat hårt och gjorde precis vad han skulle, så jag är väldigt nöjd, säger Kamran.

Mer läsning

Annons