Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröt skidan - långt efter i EM

Medeldistansen vill han helst glömma, Garphyttans Adam Karlsson. Disciplinen som skulle bli skidorienterings-EM:s höjdpunkt för den 21-årige debutanten förstördes redan på väg till andra kontrollen.

Annons

– Jag missade ett spår, och när jag vände tillbaka och snodde runt ett par meter senare sa det bara ”pang”. Skidan gick av. Jag var tvungen att vända tillbaka till stadion och hämta en ny, och där tappade jag nästan tio minuter. Sådana misstag har man inte råd med. Dagen var förstörd, säger Adam Karlsson.

Även karlskogingen Martin Ericsson, som tävlar i ungdoms-EM som avgörs parallellt med seniormästerskapet i Sumy och blev åtta i onsdagens sprint, hade en misslyckad dag. Arrangörerna hade problem med startlistorna, och när de till slut blev officiella hade Martin mindre än 15 minuter på sig att göra sig iordning. Han hann inte i tid – och kom iväg försenad vilket påverkade hela hans lopp.

Josefine Engström tog silver och Kajsa Richardsson brons i damklassen i EM, medan Peter Arnesson precis missade medalj på herrsidan.

Adam inledde EM med en 30:e-plats i mixedsprintstafetten i måndags och en 22:a-plats i den individuella sprinten i går. EM avslutas med stafett på lördag, där Adam kör första sträckan i Sveriges andralag där också Joel Sjölander och Erik Blomgren ingår, och långdistans med masstart på söndag.

Mer läsning

Annons