Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celik glödhet i Australien

Örebrotjejen Susanne Celik är klar för semifinal i ITF-turneringen i Bendigo, Australien.

Annons
Susanne Celik.

19-åriga Susanne Celik är en match ifrån sin första ITF-final sedan i juni månad, då hon vann 10 000 dollars-turneringen i egyptiska Sharm El Sheikh. Den här gången är Celik framme i sin största framgång någonsin. Örebrotjejen har tagit sig till semifinal i 50 000-dollarstävlingen i Bendigo, Australien. På vägen till semifinalen har Celik slagit ut tre kinesiskor. I kvartsfinalen besegrades Zhaoxuan Yang i två raka set, 6-0, 7-5.

– Det kändes jättebra i dag. Jag tog tag i spelet från början av matchen och följde min ”gameplan” bra. Jag är i bra form och har spelat bra under hela tiden här. Det är extra kul att det visar sig resultatmässigt också, säger Celik till tennis.se.

I lördagens semifinal möter 289-rankade svenskan toppseedade Eri Hozumi från Japan. Hozumi är 170-rankad i världen.

– Det ska bli väldigt kul att gå in och spela min första semifinal i en 50 000-dollars. Jag har spelat bra och tror på mitt spel. Sedan är det bara att gå in och köra, säger Celik.

Celik är inte ensam svenska kvar i turneringen. Sverigetvåan Rebecca Peterson (186-rankad) är också framme i semifinal där japanskan Risa Ozaki (220) väntar.

I förra veckans turnering i Margaret River, även den i Australien, möttes just Celik och Peterson i kvartsfinal. Den gången drog Peterson det längsta strået och vann i två raka set en supertuff match, 7-6,7-6. Nu kan svenskorna mötas i final i Bendigo.

Mer läsning

Annons