Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celik: "Skulle aldrig slå en boll på domaren"

I går diskades hon i uppmärksammade former. Nu berättar örebroaren Susanne Celik om vad som egentligen hände.– Det har kommit ut en helt falsk story om att jag har dragit bollen på en domare, vilket är helt sjukt, säger hon till tennis.se.

Annons
Susanne Celik.

Det var i matchen mellan Celik och Cici Bellis i Surprise ITF-tävling som det olyckliga inträffade. Ställningen var 2-2 i tredje och avgörande set när Celik fick matchstraff för att ha slagit en boll som träffade en linjedomare. Uppgifter på sociala medier gjorde gällande att Celik skulle ha slagit bollen i ren frustration.

Men nu berättar Celik själv om vad som egentligen hände.

– Jag skulle slå över bollarna till henne efter 2–1-gamet och "ramade" en av bollarna samtidigt som jag vände mig om för att hämta min handduk. Jag fattade ingenting av vad som hände. Sen säger de att bollen träffade en linjedomare på banan bredvid där de spelade dubbel, säger Celik till tennis.se.

Att Celik medvetet skulle ha slagit bollen på domaren förkastar hon.

– Även om jag försökte skulle jag inte ens kunna träffa linjedomaren så som jag gjorde på andra banan. Det var en olyckshändelse och de som känner mig vet det också. Jag skulle aldrig ta ut min ilska på en linjedomare. Herregud.

– Bollen studsade och sen upp mot honom. Han blev inte alls skadad, säger Celik.

Den svenska tennistalangen från Örebro har inte mått bra efter matchstraffet.

– Det är inte bra kan jag säga. Det har kommit ut en helt falsk story om att jag har dragit bollen på en domare, vilket är helt sjukt. Tråkigt som bara den och jag är väldigt ledsen såklart, säger Celik och fortsätter:

– Alla som känner mig vet att jag aldrig skulle slå en boll på domaren. Aldrig!

Mer läsning

Annons