Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian Olsson slutar

Trestegsstjärnan Christian Olsson slutar på grund av alla skadeproblem.

Annons
Det blir inget nytt OS för Christian Olsson.

Olsson avbröt landslagslägret i San Diego i förra veckan på grund av problem med högerfoten för att åka hem till Göteborg och få behandling av det team som hjälper honom på hemmaplan.

I somras gjorde Christian Olsson comeback i ett stort utomhusmästerskap – fem år efter EM-guldet i Göteborg. Men en sjätteplats i VM-finalen i sydkoreanska Daegu, ledde samtidigt till nya skadeproblem.

En broskbit lossnade i högerfoten, den som Olsson tar avstamp med på plankan och sätter i på nytt i det andra av de tre stegen. I höstas genomgick han därför en ny operation.

Förbundskaptenen Stefan Olsson sade då att Olsson varit "enormt fokuserad på att göra ett till OS, det gör att det här känns extra tråkigt".

Christian Olsson, 32, gjorde OS-debut i Sydney 2000. I Aten fyra år senare tog han guld. Han missade OS i Peking 2008 på grund av skada.

Christian Olsson har haft en gyllene trestegskarriär och vunnit alla guldmedaljer som finns att vinna, men karriären ebbade ändå när den borde tagit fart. Hans största seger var också början till slutet. Det var i OS-finalen i Aten 2004 – då den 24-årige Olsson vann guld och noterade sitt svenska rekord 17,79 – som foten gick sönder för första gången.

Sex fotoperationer senare gav Christian Olsson i dag upp kampen mot skadorna. Då hade även muskeln i baksidan av vänster lår har brustit fem gånger.

Christian Olsson vann sitt sista stora mästerskap 2006 då han vann EM på hemmaplan i Göteborg. Totalt hoppade Olsson hem sju guld i seniormästerskap: ett OS-guld, ett VM-guld, två EM-guld, två IVM-guld och ett IEM-guld.

Olsson slutade sexa i VM-finalen i sydkoreanska Daegu förra året, med det ledde samtidigt till nya skadeproblem och ännu en fotoperation.

Mer läsning

Annons