Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra segern på tre dagar

Nu radar Emilia Fahlin upp framgångar. I dag tog proffscyklisten från Örebro andra segern på tre dagar i Tour de l’Ardeche.

Annons

Med bara dagar kvar till VM i Köpenhamn har Emilia Fahlin hittat superformen. I dag tog hon sin andra seger på tre dagar i sydfranska etapploppet Tour de l’Ardeche.

Liksom i måndagens prologseger var det även den här gången över en kort tempoetapp som Fahlin var snabbast. Den här gången mätte banan 3,5 kilometer.

– Men den här tempoetappen var ändå helt annorlunda än prologen. Först gick det rakt uppför och sedan var det en teknisk nedförskörning, säger hon till sitt stalls, HTC Highroads, hemsida.

Stallets sportdirektör Ronny Lauke fyller i:

– Emilia är verkligen överlycklig. Det här är stora segrar för henne och det här visar vilken fin form hon har inför VM.

På dagens andra etapp tappade Fahlin dock den rosa ledartröjan, när hon distanserades med nästan 13 minuter över 96 kilometer av regerande tempovärldsmästaren, brittiskan Emma Pooley, som tog hem etappen. Fahlin är nu 27:a i sammandraget, 12,5 minuter från nya totalledaren Pooley efter fyra av sju etapper.

Tre etapper återstår av touren som avslutas med målgång i Bourg Saint Andéol på lördag.

VM drar i gång den 19 september. (NA)

Mer läsning

Annons