Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson i topp i stortävling

Tvåa i premiären för två veckor sedan. På fredagskvällen följde Kumlatalangen Adam Axelsson upp med en ny andraplats när stortävlingen Hammarö tredagars inleddes.

Annons

Kumlatalangen Adam Axelsson, 16, skördade stora framgångar som skridskoåkare i vinter, men lika stor cykeltalang på sommarhalvåret. I säsongspremiären på två hjul för två veckor sedan blev han tvåa i Östgötaloppet.

På fredagen körde han säsongens andra tävling – och tog en ny andraplats. I prologen till Hammarö tredagars, ett tempolopp över 3,1 kilometer, var Axelsson, som på cykel representerar Falköpings CK, bara tre sekunder från segern i juniorklassen.

– Jag hade hoppats på en pallplats, då det här får jag vara nöjd med. Jag trodde på en tid runt 4.05 och körde på 4.01, så det var bättre än förväntat. Man kan jämföra det med att köra 3 000 meter skridsko, det tar ungefär lika lång tid och man måste gå ut i ett hårt tempo utan att gå helt max och spränga sig. Det gillar jag, säger Axelsson.

Hammarö tredagars fortsätter på lördagen med ett tempolopp på 17 kilometer och ett GP-lopp över 25,6 kilometer, och avslutas på söndagen med ett linjelopp över 100 kilometer.

– Jag siktar på pallen totalt. Lördagens tempolopp blir det viktigaste, det är där man kan göra tid, säger Axelsson.

Mer läsning

Annons