Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson vann spurt – kör för landslagsplats

Kumlatalangen Adam Axelsson vann spurtduellen om sjundeplatsen i norska storloppet Ringerike GP. Nu laddar han om – för att jaga en landslagsplats i Danmark.

Annons

Adam Axelsson, cykeltalangen från Kumla som tävlar för Falköpings CK, fortsätter att rada upp framgångar. I Ringerike GP, Norges största juniortävling i landsvägscykel, vann han spurten i huvudklungan och tog hem sjundeplatsen i konkurrens med hela norska junioreliten.

– Min lagkamrat Lucas Eriksson gick loss redan efter två av 75 kilometer och höll hela vägen in i mål till seger. Och Alexander Fåglum-Karlsson kom loss där bakom och blev fyra. Och sedan vann jag klungspurten. Så det var full utdelning, vi var enda tre svenskarna i tävlingen, säger Axelsson.

– Att Eriksson vann är som en seger för mig också, vi kör som ett lag och den som kommer loss först får gå för det. Det spelar ingen roll vem som vinner.

Efter utflykten till Norge väntar ny resa, till Danmark, redan på onsdag. Torsdag-söndag ska Axelsson först köra fem etapper i Tour de Himmelfart och sedan en dansk cuptävling. Sex lopp på fyra dagar, där touren fungerar som uttagning till juniorlandslaget som ska köra i Tyskland i slutet av maj.

– Det är sex stycken som tas ut dit, så det gäller att vara med bland de bästa svenskarna. Jag hoppas jag har en bra chans, säger Axelsson.

Mer läsning

Annons