Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlin "bara" trea

Efter tre raka guld fick Örebrocyklisternas Emilia Fahlin nöja sig med en bronsmedalj när SM-tempot avgjordes i Södertälje på tisdagen.
- Jag är verkligen inte nöjd, säger Fahlin.

Annons

Emilia Fahlin tog SM-guld i tempo 2009, 2010 och 2011. Därmed en av förhandsfavoriterna, kanske den största, även 2012 när tempoloppet över 30 kilometer skulle avgöras. Örebrocyklisternas stjärna startade sist i startfältet.

Men i mål var Emma Johansson, Härnösand, först - precis som på linjeloppet i söndags. 24 sekunder bakom var Åhus Cykelklubbs Malin Rydlund - för övrigt före detta allsvensk fotbollsspelare i Kristianstad/Wä på 90-talet - och ytterligare 23 sekunder efter kom Emilia Fahlin.

- Jag är verkligen inte nöjd. Tyvärr har vi inte fått ordning på tempocykeln, och det är oroande inför OS om en månad, säger Emilia.

Problemet är att hon inte kan sitta på cykeln så som hon vill, den optimala positionen för att få ut så mycket kraft som möjligt ur pedalerna.

- I mitt lag har vi fått nya grejer till cyklarna, och ett problem är att vi inte hunnit med att testa fram bästa positionen. Ett nytt styre som inte går att ställa som det jag hade tidigare gör att jag inte får rätt position.

En minut till Emma Johansson?- Det är alldeles för mycket. Och jag vet att formen är bra, det visade linjeloppet i helgen. Jag känner att jag inte får ut allt, och det är frustrerande.

Nu blir det stressigt att hinna få ordning på tempocykeln till OS.

- Det måste jag. Om jag ska köra på cykeln som den är nu är det ingen idé att jag kör alls, säger Emilia, som hoppas få den hjälp hon behöver av sitt tyskamerikanska stall.

Fahlin lämnar därmed SM-tävlingarna i Södertälje med en silvermedalj från linjeloppet och så dagens bronspeng. Om lite drygt en månad avgörs OS i London. Med Fahlin i startlistorna.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons