Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlin besviken 56:a i Flandern: ”Lite uppgivet”

Benen räckte inte. Örebroaren Emilia Fahlin tvingades släppa tätgruppen sista två milen i världscupdeltävlingen Flandern runt och slutade 56:a.

Annons

Örebrocyklisten Emilia Fahlin orkade gå med täten i drygt elva av den 13,5 mil långa och krävande klassikern Flandern runt, med start och mål i belgiska Oudenaarde, och gjorde så långt ett utmärkt jobb för stallkompisarna Charlotte Becker och Girgia Bronzini som Fahlins stall Wiggle Honda bestämt sig att köra för i tävlingen.

Men sedan tvingades Fahlin släppa.

– Det var en väldigt tuff avslutning de sista 40 kilometerna, med kullersten, backar och kullerstensbackar. Jag hängde med bra fram till tredje backen från slutet, runt 20 kilometer kvar. Då orkade jag inte hänga med första klungan, och då blev det lite uppgivet, då tvingades jag ändra fokus till att ta mig i mål. Jag är lite besviken att jag inte kunde hänga med i den backen, säger Fahlin som var osäker på formen in i tävlingen:

– Jag var väldigt trött efter Drenthehelgen för tre veckor sedan, men nu har jag känt mig bra ett ag och hade en ganska bra känsla med mig in i den här tävlingen, men det räckte inte hela vägen. Det jag ändå tar med mig är att jag körde bra fram till sista 20 kilometerna, och att jag fick mersmak. Jag gillar den här typen av tävlingar – stentuffa och roliga. Kommande år hoppas jag att det kommer gå ännu bättre här.

I mål rullade Fahlin in på 57:e plats, i den andra stora klungan där bästa åkaren blev 35:a, 5.01 bakom segrande nederländskan Eleonora van Dijk som vann efter att ha gåt solo. Emma Johansson förlorade en spurtstrid om andraplatsen mot brittiska Elizabeth Armistead, minuten bakom van Dijk.

Flandern runt var den tredje årets nio världscupdeltävlingar, och Armistead leder nu världscupen, med Johansson på tredje plats. Fahlin ligger 58:a.

För Fahlin, som hunit med sju tävlingar på en dryg månad under cykelvåren i Belgien, Nederländerna och Frankrike väntar nu tre veckors grundträning innan det är dags för nederländska endagarsloppet Omloop van Borsele den 26 april och belgiska Dwars door de Westhoek dagen därpå.

Sedan väntar eventuellt etapploppet Festival Luxembourgeois du cyclisme féminin Elsy Jacobs innan Fahlin flyger till Kina för fjärde världscupdeltävlingen, Tour of Chongming Island, i mitten av april.

– Just nu känns det skönt att få lite återhämtning och grundträning, det har varit många tävlingar och mycket resor på slutet. Nu åker jag hem till Spanien på tisdag och laddar om, säger Fahlin.

Mer läsning

Annons