Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlins lag upp i ledningen

Säsongens första stora tävling. Då är Emilia Fahlins Wiggle-Honda-stall på väg mot något bra i Tour of Qatar.

Annons
Emilia Fahlin.

Det blev förvisso ingen pallplats för de enskilda cyklisterna när den andra etappen av Tour of Qatar, med Örebrocyklisten Emilia Fahlin i brittiska Wiggle-Honda-stallet, avgjordes på onsdagen.

Men laget som helhet gick bra, och tog över ledningen i lagtävlingen, Wiggle leder nästan två minuter före Orica-stallet med Emma Johansson, och nio minuter före tredjeplacerade nederländska laget Boels Dolmans.

16 cyklister kom loss från huvudklungan, och Boels Dolmans Eleonora van Dijk avgjorde strax före upploppet. Wiggle hade två cyklister med i finalen i Chlose Hosking och Elisa Longo Borghini, men fick nöja sig med placeringarna fyra och fem. Fahlin rullade i mål tillsammans med Wiggles stjärna, den tvåfaldiga världsmästaren Giorgia Bronzini, i huvudklungan, elva minuter bakom täten. En placering som gjorde att italienskan, som var tvåa på första etappen, tappade till 17:e plats i sammandraget där van Dijk nu leder fyra sekunder före teamkompisen och brittiska superstjärnan Elizabeth Armistead.

Emma Johannson var bästa svenska på etappen med en femteplats, och ligger på samma placering i totalen, tio sekunder bakom van Dijk.

Nyförvärvet Hosking är bästa Wiggle-cyklist i sammandraget, på fjärde plats, sju sekunder bakom van Dijk. Longo Borghini är sexa och Jolien D'Hoore åtta. Emilia Fahlin ligger på 59:e plats av 85 cyklister.

Tour of Qatar fortsätter på torsdagen med en 93 kilometer lång etapp och avslutas på fredagen med en 85-kilometersetapp.

Mer läsning

Annons