Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här spinner de in miljoner

Här spinningcyklar örebroare in miljontals kronor till barncancerfonden.
Patrik Jämtvall körde återigen tolv timmar själv – och åt bland annat 16 nötkräm under sitt intensivpass.  

Annons
Patrik Jämtvall, längst till höger, lämnade spinningcykeln - efter tolv timmar.

Hur många deltog i Gustavsvik och hur gick det till?– Spinn of Hope är ett insamlingsevent till förmån för barncancerfonden där man anmäler ett lag och betalar 1500 kronor. Pengarna går oavkortat till barncancerforskningen. Antalet deltagare är valfritt men idéen är att man ska hålla igång en spinningcykel i tolv timmar i streck. Totalt i Sverige var det 864 lag på 61 anläggningar och vi lyckades samla in 1 545 529 kronor. På Gustavsvik fitness center deltog 19 lag. Oavsett om du kört en timme eller tolv har man gjort en stor skillnad för de små som drabbas av denna hemska sjukdom.

Du cyklade hela passet själv förra året också. Vilken lärdom hade du med dig?– Tur är väl att man har teflonminne, mindes inte att det var så jobbigt. I år fick jag ju sällskap av två starka killar i Stig Karlsson och Ermias Bsrat. Lärdomen är väl om man är frisk och har en allmänstatus som är god så finns det inga ursäkter att inte bry sig om sin nästa. Oavsett hur du gör det så är det viktigast att göra något, sedan att se till att cykelbrallorna sitter rätt från början (skratt).

Hur många t-shirts gick åt och hur mådde rumpan på kvällen efter passet?– Det gick åt åtta cykeltröjor, tio liter vatten, 16 nötkräm och cirka 10 000

kalorier. Kroppen kändes bra, somnade ovaggade efter tacosen som min sambo

fixade.

Vad väntar närmast?– Närmast ska vi köra insamlingseventet Ride of hope den 4 augusti där jag är en av ledarna. Vi cyklar då 125 mil på nio dagar i olika fartgrupper från Lund till Stockholm. Vår färd går förbi fem av sex barnornikologiska avdelningar. Där träffar vi barn som har drabbats och försöker ge hopp och tro. Vi kommer till Örebro etapp 4 den 7augusti och då tar min cykelklubb Örebrocyklisterna emot oss som värd.

Mer läsning

Annons