Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde spinning - i 12 timmar

Patrik Jämtvall trampade som en dåre i tolv timmar.
Han bytte tröja nio gånger, slutade svettas och körde längre än två raka Vätternrundor – ändå kom han inte en meter.
Örebroaren anmälde sig ensam till tolvmannatävlingen Spinn of hope och cyklade in pengar till Barncancerfonden.

Annons
Patrik Jämtvall körde ett spinningpass - i 12 timmar för att få in pengar till Barncancerfonden.

Hur lång sträcka kom du upp i?– Jag gjorde lite beräkningar, men det är svårt med tanke på att att man inte har varken en så kallad kadensmätare eller trippmätare, men generellt sätt så kan man väl säga att på varje spinningtimma går det cirka 1,40 timma utomhuscykling på racer om man har den belastning jag hade. Det man får lägga in i beräkningarna är att man kan aldrig stanna med tramporna och frihjula som man gör utomhus för att vila Skulle kunna tänka mig att det blev lite mer än två Vätternrundor. Alltså 65 mil. 

– Efter cirka sex timmar så slöt porerna ihop sig med saltet så jag fick badda med vatten för att börja svettas igen. Nio tröjor gick åt.

Gick du på toa?– Ja, efter sju och en halv timme. Det tog typ 40 sekunder (skratt).

Cyklade du hem efter passet?– Nej, min älskade flickvän Pernilla körde mig, frågade henne om hon kunde tänka sig det och det gjorde hon, trots att hon var instruktör i fyra av de tolv timmarna vilket är grymt jobbigt detta med eftersom man måste hela tiden ge instruktioner och komandon.

Var du på väg att ge upp någon gång?– Finns inte på kartan, då måste antingen cykeln gå sönder eller nått på mig haverera, men det är klart det är ju en känslomässig och mental berg och dalbana, men man får hantera detta och se positiva saker. En sak som jag hade som en positiv upplevelse var att se fram emot och vara nyfiken för vilka som kom och bytte av på de andra cyklarna.

– Jag körde under devisen, den lilla smärta som jag tillfogar mig själv är inget i jämförelse med vad de små liven får genomlida med sjukdomen, säger han.

Vad blir nästa utmaning?– Fortsatt uppladdning för min triathlonsäsong, långdistans-SM i Kalmar, samt några kortare olympiska distanser och någon medeldistanstävling. Sen annordnar Barncancerfonden Ride of Hope som jag med största sannolikhet kommer att delta i.

Patrik Jämtvall

Ålder: 32.

Bor: Örebro.

Yrke: Filialchef Nea Teknik.

Träningsbakgrund: Varierad. Simning, cykel, löpning, brottades i yngre ålder och höll på med karate samt bandy.

Största sportsliga merit: Ironman; 3,8 km simning, 180 km cykel och 42 km löpning.

Mer läsning

Annons