Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrocyklist med i VM-trupp

Örebros stjärncyklist Emilia Fahlin har blivit uttagen i den svenska truppen i landsvägs-VM i Ponferrada i Spanien om en knapp månad.

Annons
Emilia Fahlin.

Om drygt en månad (21-28 september) avgörs årets cykel-VM på landsväg i spanska Ponferrada. Under tisdagen presenterades den svenska VM-truppen. Och som väntat blev Örebrocyklisten Emilia Fahlin, Team Wiggle Honda/Örebrocyklisterna, med i truppen. Fahlin kommer att cykla i linjeloppet den 27 september. Givetvis är även en av världens främsta cyklister, Emma Johansson, med i truppen.

- Vi har flera aspiranter på medaljer med oss i truppen, men vårt största medaljhopp är Emma Johansson som har gjort en riktigt fin säsong, säger Svenska cykelförbundets sportchef Jonas Ljungblad till förbundets hemsida.

Övriga svenska cyklister som är med på damsidan är; Alexandra Nessmar, FK Trampen (Linje), Linnea Sjöblom, Upsala CK (Linje), Sara Mustonen, Team Giant- Shimano /Team Crescent DARE Staffanstorps CK (Linje).

Damernas trupp kommer att kompletteras med ytterligare en cyklist som tas ut efter Lotto Belisol Belgium Tour 11-15 september.

Mer läsning

Annons