Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelsparken som skvallrar om medalj

På söndagen föddes en ny publikfavorit på Behrn arena. När nigerianskan Sarah Michael för första gången visade upp sig på sin nya hemmaplan i tävlingssammanhang slutade det med succé.
Mål direkt och ett spel i övrigt som sysselsatte hela Malmös backlinje.

Annons

Över tusen personer hade lockats till Kif Örebros allsvenska premiär med hjälp av diverse kampanjer. En fin siffra i den sköna vårvärme som äntligen kom på besök. Fick faktiskt slå ihjäl ett par myggor på pressläktaren vilket väl är ett gott tecken på att vintern har släppt greppet för gott.

Förhoppningsvis kommer större delen av åskådarna tillbaka till nästa Kif-match. För de borde inte ha blivit besvikna över vad de fick se.

Hemmalaget bjöd nämligen upp till en rejäl kamp mot fjolårets överlägsna mästarlag och kunde faktiskt ha fått med sig samtliga tre poäng från premiären.

Visserligen var det Malmö som hade mest bollinnehav, men Kif Örebro var ständigt giftigt när man gick till anfall. En stor skillnad jämfört mot tidigare säsonger då laget oftast känts uddlöst.

Förklaringen till Kifs makeover är inte svår att hitta – hon heter Sarah Michael.

Jag blev inte så imponerad av nigerianskan under supercupfinalen i Malmö då hon stundtals hade problem med bollkontrollen. Men i går visade Sarah prov på några riktigt svettiga nummer.

Hennes mottagning och volleyskott i ribban var en klassprestation, målet kliniskt och försöket till cykelspark gjorde att mungiporna inte kunde låta bli att vända sig uppåt.

Kif Örebro har de senaste säsongerna strävat efter att utmana topplagen i allsvenskan. Med små myrsteg har man också närmat sig för varje år utan att lyckas fullt ut.

Nu är känslan att det äntligen kan bli allvar av drömmarna. En spelare gör visserligen inget lag, men Sarah Michaels ankomst är verkligen en vitamininjektion. Och med en centrallinje som domineras av landslagsspelarna Sara Larsson och Marie Hammarström kan det räcka hela vägen till medalj för säsongens Kif Örebro.

Mer läsning

Annons