Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att våga släppa bromsen

Noll mål på kontringar. Bara ett från kantspelarna, om man bortser från Oskar Erixons straffmål.
En koll på statstiken visar ganska snabbt var det brast för Lif Lindesberg när Alingsås för första gången vann i Idrottshuset.

Annons

Och visst är det en stor del av sanningen – om än inte hela.

Vad som oroar mest är det faktum att Lif Lindesberg inte alls fick fart på kontringsspelet. Det som tidigare var lagets adelsmärke var helt som bortblåst i går.

Från sidan såg det ut som hemmaspelarna inte riktigt vågade slå de där öppnande passningarna. Tydligast illustrerades det när målvakten Sébastien Ehnevid efter en räddning inte tordes kasta ut bollen till vilt springande lagkamrater. I stället tvekande han vilket fick till följd att bollen till slut hamnade på läktaren.

Det går inte att spela handboll med hängslen och handbromsen idragen. Det är visserligen en sliten klyscha, men ingen vinner utan att våga.

Binai Aziz var satt ur spel på grund av en ledbandsskada i tummen. Låt oss hoppas att den går att fixa till snabbt. Sällan har Binai saknats så mycket som i går.

Lifs trollgubbe är visserligen alltid viktig, men mot ett lag som Alingsås är han snudd på oumbärlig. De regerande mästarna är stora och starka och vågar därmed stå glest i försvaret. Något som gör det trångt för kantspelarna, men som i gengäld skapar utrymme för genombrott av niometersspelarna.

Tobias Warvne gjorde det bra på sin sida, men hade behövt avlastning. Nu blev det lite mycket enmansshow över Lindesbergs anfallsspel.

Nyförvärven då? Ja, några lysande hemmadebuter var det inte tal om. Jonathan Jepsson, som var så lyckosam mot Lugi, svarade för ett olyckligt inhopp och fick sedan begränsat med speltid. Estländaren Dener Jaanimaa är en oslipad diamant, men i går var han mest oslipad. Visserligen visade han sig fantastiska skottarm i inledningen av matchen, men sedan försvann tajmingen.

Man måste dock komma ihåg att Jaanimaa var stjärna i Chocolate Boys och där van att få göra mycket på egen hand. Han har bara varit på plats i Lindesberg i knappt en månad och behöver tid för att hitta rätt.

Robert Jangmo fick agera hjälpgumma, men hade nog helst fått mer speltid som mittnia. Han skötte sig ändå godkänt.

Till sist: Innan matchen fick både Herman Arenvang och Ilija Puljevic motta Guldpipan från elitdomarföreningen. Stort grattis till det – en fin utmärkelse.

Mer läsning

Annons