Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Annas sista VM

I morgon smäller det. Då går Anna Lindberg in i elden i sitt sista VM.
Viktigaste i söndagens kval på enmeterssvikten? Att hålla fokus mellan hoppen.

Annons

– Försökstävlingen kommer att ta ett tag, det är 39 startande, säger Anna på telefon från Shanghai.

Läger i SingaporeUppladdningen har gått enligt plan för Anna Lindberg.

Efter en knapp veckas läger i Singapore åkte det svenska simhoppningslandslaget i mitten av veckan vidare till Shanghai, där de första grenarna drog igång under lördagen.

– Förberedelserna har gått bra. Det tog några dagar när vi kom hit innan jag kom in i det och jag gjorde inte mina bästa träningar i början. Men i går började det gå bra, och i dag gick det bra, så nu känns det bra. Det viktigaste på de här träningspassen är att hitta känslan och hoppa in sig, och det tycker jag att jag har gjort, säger Anna.

Långt kvalFör Lindbergs del drar allvaret igång i morgon, söndag (sju på morgonen svensk tid), med kval på enmeterssvikten.

Ett kval som kan dra ut på tiden. Trots att varje nation bara får ställa upp med två deltagare är hela 39 hoppare anmälda till tävlingen. Det innebär att det lär ta uppemot 40 minuter mellan varje hopp för Anna. Men med rutin från fem tidigare VM och fyra OS ska det inte vara några bekymmer.

– Det gäller att hitta något bra ställe att hålla till på under tiden man väntar på nästa hopp, och att komma igång till man ska hoppa. Det är lite klurigt, men jag har ju gjort det förut, säger hon.

Fullt ös gällerTill skillnad mot tävlingen på tre meter är det på en meter ingen semifinal i VM, de tolv bästa hopparna från försöken går direkt till tisdagens final, som drar igång åtta på morgonen svensk tid.

Men trots att det räcker med en plats bland de tolv säger Anna att det inte går att gå in och säkerhetshoppa.

– Nej, jag tänker egentligen inte annorlunda inför en försökstävling än inför en final. Det gäller att hoppa bra om man ska ta sig vidare, det är bara fullt ös som gäller, säger hon.

Vilken är nyckeln för att du ska lyckas?– Det är att jag vågar satsa och att jag gör som jag brukar göra, på träning. Att jag inte blir stel. Det är bara att gå ut och njuta, helt enkelt.

Efter tisdagens final på enmeterssvikten forstätter VM för Annas del med kval och semifinal på tremeterssvikten på fredag och eventuell final nästa lördag.

Mer läsning

Annons