Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielsson i landslaget – Ekström nobbas

Succé i svenska juniorcupen i helgen. Då blev Garphyttans Filip Danielsson uttagen i landslaget till den nordiska juniorlandskampen – för andra året i rad.

Annons
Filip Danielsson.

Vedevågssonen Filip Danielsson fick köra nordisk juniorlandskamp redan förra året, och blev då bland annat elva i fristilsloppet över 10 kilometer.

Danielsson har, tillsammans med Ulricehamns Viktor Thorn, dominerat H18-klassen i de svenska tävlingarna i vinter, och blir nu ankare i det svenska laget till juniorlandskampen i finska Rovaniemi efter Thorn istället får åka på JVM för H20-åkare.

Dit får däremot inte Garphyttans Axel Ekström åka. Inför säsongen verkade JVM-platsen säker för Ekström som varit i Sverigetopp under alla sina år som junior och förra vintern körde ungdoms-OS, men en lillfingerfraktur har förstört stora delar av vintern, och i helgen fick han inte alls till det i Idre. Då valde förbundskapten Gunnar Hammarberg bort honom. Bortvald blev också Garphyttans Marcus Lennartsson, som fanns med i snacket runt den nordiska juniorlandskampen.

Juniorlandskampen avgörs 31 januari-2 februari medan JVM körs mellan 29 januari och 3 februari i italienska Val di Fiemme. På herrsidan har Sverige med sex åkare till Finland och åtta till Italien.

Mer läsning

Annons