Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är hösten mycket hetare än sommaren

Hösten närmar sig. Jag har struntat i att försöka hitta några väderprognoser som kan skvallra om snön och den sibiriska kylan slår till redan i oktober eller om vi slipper skotta oss ut från jobbet några månader till.

Annons

Just nu finns det bara en sanning om hösten.

Den är stekhet, oavsett hur många löv som vissnar eller termometrar som blir blå.

Det är först nu Örebro kommer att göra skäl för sin tunga utmärkelse som årets idrottsstad i Sverige.

Det är här och nu som NA-sporten kommer att kavla upp ärmarna och hålla dig uppdaterad om vad som händer kring ditt favoritlag. Både i papperstidningen och via na.se. Dessutom kommer nya bloggare presenteras!

En snabbgenomgång om vad som är på gång i höst:

* Indianerna

kör semifinal i speedway. Mot Hammarby som Indianerna är favoriter mot. I returen i Kumla väntas jättepublik och Indianerna kan/bör köra SM-final i höst.

* ÖSK Fotboll

går in i slutspurten i allsvenskan och jagar toppen. Har två stormatcher i rad på hemmaplan mot AIK och IFK Göteborg. Dessutom är ÖSK i semifinal i svenska cupen och vinner man den väntar final i Örebro och chans till klubbens första titel.

* Kif Örebro som gör en kanonsäsong går också in i slutspurten. Som kan innebära guldjakt eller åtminstone en andraplats bakom Malmö och spel i Champions league nästa år.

* ÖSK Handboll gör debut i damernas elitserie. Stormatch direkt borta i premiären mot Lugi.

*Degerfors går in i slutspurten av superettan och fortsätter jaga allsvenskan. Till kvalplats är det nu bara fyra poäng.

*STCC-final med Fredrik Ekblom – som kan vinna mästerskapet igen.

*Lif Lindesberg, norra länsdelens ÖSK i popularitet, har halkat ner i allsvenskan men har ett elitserielag klassmässigt och får all press på sig att ta sig direkt tillbaka till elitserien.

*Örebro Hockey och Bofors drar i gång hockeysäsongen i allsvenskan. Örebro Hockey kvalade till elitserien i våras och har ett ännu bättre lag den här säsongen. Något riktigt stort kan/bör vara på gång.

*ÖSK Innebandy gör sin andra säsong i elitserien för damer. Utan stjärnan Sofia Atterfors som har slutat, men ändå med förhoppningar om att nå ett första historiskt slutspel.

*Eco Örebro var iskalla förra säsongen men har i stort sett bytt ut hela laget i basketligan den här säsongen. Värvat friskt och siktar på att nå ett första slutspel.

*ÖSK Bandy kvalade återigen mot elitserien förra säsongen, men snubblade på tröskeln. Snart börjar den vilda jakten på elitserien igen.

*Lindesberg Volley och Örebro Volley spelar framträdande roller i damernas elitserie. Linde kanske till och med kan utmana om guldet i år. Gamla storklubben Örebro kommer också kunna följa med till slutspel och störa de bästa.

Lägg där till ... Kumla och Lindlöven i hockeyettan, herrarnas innebandyetta där fyra lokala lag ingår, avslutningen i fotbollens division 2 och 3 och Örebros egen lokala allsvenska, populära division 4. Listan kan bli ännu längre. Men jag har redan skrivkramp.

Välkommen till en händelserik höst. Du följer den självklart bäst i NA och på na.se.

En jobblördag på NA-sporten

Här är NA-sportens dagbok för lördagen den 24 september. Tre ordinarie jobbar. En av alla påställda dagar i höst. Men inte den värsta – eller bästa om man så vill ...

Fotboll: Allsvensk förhandstext på Trelleborg–ÖSK.

+ Matchguide. Kif Örebro–Umeå IK, damallsvenskan.

Division 2: Jonsered–ÖSK Ungdom. Rynninge–Gauthiod.

Division 3: Syrianska–FBK Karlstad. Dala-Järna–IFK Örebro.Sköllersta Karlslund.

Division 4: Fem matcher.

Division 3 dam: Fem matcher.

Handboll: Förhandstext Trelleborg–Lif Lindesberg, allsvenskan.  

Innebandy: ÖSK–Kais Mora, premiär elitserien damer, division 1, två matcher.

Ishockey: Oskarshamn–Örebro, hockeyallsvenskan.

Motor: STCC-final på Mantorp med Fredrik Ekblom från Örebro som tänkbar segrare.

Speedway: VM-tävling i Gorica med Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

Mer läsning

Annons