Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här laget blir ingen slagpåse

Den första allsvenska trepoängaren är bärgad. Det här var söndagen då örebroarna fick bevis för att stadens hockeylag inte är något fuskbygge.

Annons

6–4 var inte bara en knäpp på näsan på Mora IK och rutinerade tränaren Harald Lückner, det var även en tydlig signal till övriga hockey-allsvenskan att Örebro blir att räkna med i vinter. Kanske inget topplag, men definitivt ingen slagpåse.

Resultatet var även en knäpp på näsan till Örebro-publiken som svek. Bara 1 326 åskådare borde ha varit det dubbla, även om serien är lång och matcherna många. ”Jag vet inte varför folk i Örebro inte går på ishockey – det här borde ha varit en drömmatch att se”, sade tränaren Peter Andersson och såg frågande ut.

Underhållningsvärdet var det sannerligen inget fel på. Kanske är den svaga starten, med förluster mot Bofors och AIK, boven i dramat. Eller att vintersäsongen ännu inte kommit i gång ordentligt ännu. Att hallen är sunkig, och ogästvänlig, bidrar säkert också. I går fungerade inte ens rapporttavlan. En skarp kontrast till den nya bandyhallen intill som växer fram mer och mer för varje dag.

Det finns gott om profiler i vinterns Örebro-lag. I går fastande jag mest för forwarden Marcus Jonasén. En härlig iskrigare. Har inte sett en så lång och vältäckande hockeyrumpa på nummer 13 i Örebro sedan legendaren Björn ”Nalle Johanssons tid.

För Örebro gäller det först och främst att fila på försvarsspelet. Och att lära sig stänga matcher. Det går inte att blåsa på framåt när man leder med 5–1. Å andra sidan var det starkt att försvara 5–4-ledningen i sista perioden.

På onsdag väntar Leksand i pampiga Ejendals arena. Härligt att Örebro är med på hockey-kartan igen!

Mer läsning

Annons