Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det sa bara pang så var hon nere"

I den amerikanska öknen i Nevada slog hon till. 
I natt blev Elin Haag, 18, från Nora juniorvärldsmästare i armbrytning.
– Det sa bara pang så var hon nere på mindre än en halv sekund, berättar Elin.

Annons
Elin Haag från Nora blev i natt juniorvärldsmästare på nytt.

Just nu pågår armbrytnings–VM i den lilla staden Mesquite strax utanför Las Vegas i Nevada. Nora Atletklubb har tre deltagare på plats som ingår i det svenska damlandslaget. Trion är Emma Edwall, Carolina Pettersson – och Elin Haag som har imponerat. Hon tog sig fram till finalen obesegrad. Och under natten till torsdagen ställdes hon mot kanadensiskan Laura Cook i finalen. Elin laddade länge inför guldkampen.

– Men jag var mycket nervös när jag gick upp på scenen och ställde mig vid bordet, berättar hon.

Nedanför för scenen stod det svenska landslaget och hejade på Elin – vilket gjorde henne extra taggad. För när domaren startade matchen gjorde hon processen kort med Laura Cook.

– Det sa bara pang så var hon nere på mindre än en halv sekund. Det kändes riktigt bra, det går inte riktigt att beskriva, jublar hon.

I natt kommer Elin Haag att ställa upp i samma klass – fast med höger hand.

– Jag har ganska bra chanser, men varit lite skadad så vi får se vad som händer.

Elin Haags klubbkamrat Emma Edwall var obesegrad fram till finalen i 70+klassen. Men där tog det stopp mot en ryska. Carolina Pettersson börjar tävla under natten mot lördagen. I det svenska damlandslaget ingår också Heidi Andersson som hade huvudrollen i dokumentären ”Armbryterskan från ensamheten”. Hon har vunnit 7 VM-guld och är gift med skidskytten Björn Ferry. I det svenska herrlandslaget som är på plats i Nevada ingår också Simon Edwall från Nora Atletklubb.

Mer läsning

Annons