Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta är vad Sverige behöver mot Ryssland

Annons

Molnen låg bekvämt över alptopparna under gårdagens träning som genomfördes i hällande regn. Tur i oturen för mig som gled med som paraplyhållare åt fotograf Kicki den korta kvart som pressen tilläts vara med.

Vi bjöds på planlöst bollande i ring, några hoppsasteg och väderkvarnsarmar innan vi motades ut. Meningslöst är bara förnamnet.

Innsbruck har inte varit lika givmilt som Salzburg när det kommer till svenska poäng, men så hade den förstnämnda lite tuffare förutsättningar.

Att jämföra regerande mästarna Grekland med - inte helt osannolikt de blivande mästarna Spanien - är som att försöka sälja burktomater i ett prunkande växthus.

Nu väntar Europas fotbollssvar på LIF Lindesberg (innan nye tränare Puljevic inträde i alla fall) på att få lägga i högsta växeln och svischa vidare från gruppen.

Eller som Fredrik Ljungberg konstaterade på sista presskonferensen: "Det lär bli åka av mot Ryssland."

Sedan fick Ljungberg frågan om vad han tyckte om förbundskapten Lars Lagerbäck och vad han gjort med landslaget under sin tid. Fredrik drog upp munnen i ett snett leende, lutade sig fram mot mikrofonen och sa: "Shit".

Lagerbäck log i mjugg.

Träningen var alltså av det blötare slaget. Den enda solglimten var en joggande Christian Wilhelmsson som inte såg ut att störas av den skada som tvingade honom av planen mot Grekland. Han lär inte vara klar för spel än men...

Om Sverige klipper Ryssen och på ren, rå vikingamanér sedan kliver vidare till en semifinal kan vi kanske hoppas på come back för Chippen.

Att gå händelserna i förväg på det där sättet känns visserligen lite farligt. Osvenskt eller kanske ännu mer - onärkingst (nu finns det ordet), men Kalle Anka på julafton har ju lärt oss svenskar att: "Allt du önskar kan du få".

Varken från eller till i fallet Zlatan. Inget nytt. Status quo. Han deltog inte i tisdagsträningen utan körde sitt eget program i stället.

Med regnet droppande från näsan och glänsande nyrakat huvud hade nog Henke Larsson inte haft något emot att göra honom sällskap.

Ganska är svenskans mest onödiga och trista ord, men i nuläget vill jag ändå säga att jag är ganska lugn inför kvällens drabbning. Förutsatt några fasta punkter:

Jag vill se Mellberg ännu grymmare än mot Spanien. Petter Hansson med nyputsat bedömningssinne. Henke Larsson med en nolla i felprocent. Och så vill jag att (orättvist) tråkstämplade Daniel Andersson lyfter blicken och stirrar rakt i ryssögat - stadigt.

Och så klart. In med bollen i mål! Zlatan eller inte. Kan Petter Hansson kroppstackla in bollen en gång, kan han göra det igen.

Räds inte ryssen, han är lika rädd som du.

Till sist. Vi vet ju alla vad som behövs. Om du inte fattat än, läs ingångsbokstaven på varje stycke uppifrån och ner.

Mer läsning

Annons