Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubba guld för Lindberg

Två planenliga guld för Anna Lindberg. SM-tävlingarnas stora utropstecken var ändå Johanna Johanssons silver som gav Karlskoga en historisk dubbel.
– Helt fantastiskt, jublar tränaren Ulrika Knape Lindberg.

Annons

På 1970-talet dominerade Ulrika Knape svensk simhoppning. Dottern Anna tog över på tronen i mitten av 1990-talet.

Men aldrig förr har Karlskoga kunnat ståta med Sveriges två bästa simhoppare. Efter en halvdan insats på lördagens enmeterssvikt plockade Johanna Johansson fram sitt livs bästa hoppning på gårdagens tre meter.

Med 238,25 var hon förvisso distanserad av vinnande Lindberg med dryga 50 poäng – men 14 poäng före trean Linnea Berglund från Malmö. Poängen var dessutom personligt rekord med hela 15 poäng.

– Resultatet är nästan roligare än medaljen. Mitt gamla pers var rätt gammalt och det här var en rejäl putsning, säger Johanna.

Du har tidigare hoppat riktigt bra på träning, men haft svårt att plocka fram det på tävling. Varför lossnade det nu?– Jag satsade mer tror jag. Jag har varit mycket mer motiverad till träningen under den senaste tiden och det ger resultat, säger Johanna.

I fjol knep hon sin första SM-medalj – men det är först nu med ett färskt silver som hon på allvar slår sig in i den absoluta Sverigetoppen. I början av april avgörs senior-EM i Turin – och kanske kan det bli debut för Johansson?

– Om någon vecka kommer vi presentera uttagningarna för vårens tävlingar och jag vill inte föregå det, säger Ulrika Knape Lindberg, som även är förbundskapten.

Självskriven i vårens EM är hur som helst Anna Lindberg. Helgen bjöd, förutom två guld, också stundtals på hoppning i världsklass. Segerresultatet på en meter, 294,05 skulle bära långt på ett EM.

– Det var riktigt nära att jag tog mig över 300 poäng också. Jag missade lite i mitt sista hopp, som normalt sett är mitt bästa, säger Anna.

Till saken hör också att Lindberg länge tvekade om hon över huvud taget skulle ställa upp. Hon ställde in fredagens synchrohoppning.

– Jag kände mig mycket piggare i lördags. Men, på tre meter kände jag av att jag inte ätit ordentligt på två dagar. Det var lite kraftlöst. Men det kändes ändå viktigt att få tävla, och det kan ju faktiskt vara så att man känner sig så här när det är viktigare tävlingar också, säger Lindberg.

Mer läsning

Annons