Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla NM-guld till Lindberg

Två nya NM-guld i all ära. Det var ändå sättet de kom till på som gladde Anna Lindberg mest.
– Helt klart ett fall framåt, säger Anna.

Annons

När det handlar om SM och NM är allt annat än guld till Karlskogahopperskan Lindberg en smärre sensation. I helgens NM-tävlingar i Eriksdalsbadet infriade Lindberg favoritskapet på såväl 1- som 3-meterssvikten och tog övertygande segrar. Det som imponerade mest var hoppningen på 3 meter.

– Jag gjorde en miss i mitt tredje hopp, men då startade jag hoppet väldigt bra och lyckades inte sätta slutet. Det var ändå ett fall framåt, jag är jättenöjd, säger Lindberg.

Glädjande var också att det ”nya” hoppet, tre och en halv framåtvolt, satt bra.

– Det var inte perfekt, men poängen är ändå bra. Om jag väljer det enklare hoppet, två och en halv volt, så krävs det en riktig fullträff för att få den poängen jag fick nu.

Annas resultat, 312,35, är som jämförelse nästan 50 poäng bättre än hennes resultat från EM i somras. Segermarginalen till landsmaninnan Linnea Berglund blev nästan 90 poäng.

På 1 meter bjöd Anna på en jämn och bra serie och var med 286,70 till slut 63 poäng före finskan Iira Laatunen.

Plump i protokollet– Jag känner mig väldigt säker på 1 meter. Jag tyckte själv att jag missade i ett hopp, men det syntes inte på poängen.

Helgens enda plump i protokollet kom i lagtävlingen. Anna hoppade i par med Christofer Eskilson och hade guldläge med två omgångar kvar. Då stod Anna och Christofer för varsitt rejält misstag och tappade också guldet till Jonathan Jörnfalk och Josefine Jähle.

Nästa vecka åker Anna till Ukraina för att hoppa de ukrainska mästerskapen.

– Jag blev inbjuden. Det är en chans att möta bra motstånd i ett av Europas bästa simhopparland, säger Anna.

Dubbla brons till JohannaFör Anna klubbkompis Johanna Johansson blev det två bronsmedaljer i junior-NM. På 1 meter var hon bara en dryg poäng från finskan Tia Kivelä på silverplats. På 3 meter vann Kivelä och Johansson fick även se sig slagen av landsmaninnan Linda Forndal.

Mer läsning

Annons