Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter missen – tröstas av vinnaren

Bill Impola får plåster på såren efter missen i Schweiz.Segraren Öystein Pettersen delar sina prispengar med Kopparbergssonen.

Annons

Det var vid lördagens Ski classics-lopp i schweiziska La Diagonela över 43 kilometer som Bill Impola sumpade en till synes given seger. 25-åringen från Kopparberg var i solklar ledning med två kilometer kvar – då han åkte fel väg och tappade allt.

Nu får Impola tröst av norrmannen Öystein Pettersen som vann loppet. Först fick Impola vara med på podiet vid priscermonin. Och sedan meddelade Pettersen att han tänker dela med sig av sina prispengar till Impola.

– Det här är pengar som jag gärna delar med Bill . Han var den starkaste i dag, sa Pettersen vid priscermonin.

Impola kunde bara tacka och ta emot.

– Jag måste bara vara tacksam i så fall . Jag vet att jag har åkt fel men nu har jag fått en bra kompis i alla fall, sa Impola enligt norska Tv2.

För NA har berättat att han själv tog på sig hela skulden för missen, trots arrangörernas bristfälliga skyltning.

– Det hjälper inte mig att gnälla på något sätt och inget blir bättre av det. Jag skulle ha haft koll på banan och det är bara mitt eget fel, sa Impola till NA efter loppet.

Team Coop, där Impola ingår, tar dock på sig en del av skulden.

– Vi borde ha organiserat vårt team så att det var omöjligt att gå fel, säger Team Coops teamledare Katja Boner till Tv2.

Mer läsning

Annons