Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter protestkaoset: Bats i SM-final

Efter det galna protestkaoset är Karlskoga Bats i SM-final. Bats vann tredje SM-semifinalen i Leksand med 11–7 på lördagen och gick därmed vidare med totalt 3–0 i matcher.

Annons

Veckan har präglats av skandaler och kaos. Men nu är regerande svenska mästarna Karlskoga Bats klara för ny SM-final.

Det var i den andra SM-semifinalen i bäst av fem matcher, på Karlskoga IP förra söndagen, som motståndarna Leksand använde en okvalificerad spelare. Efter protester och överklaganden stod det på fredagen slutgiltigt klart att Bats tilldelades segern med 9–0 i den match laget från början förlorat – och därmed hade 2–0 i matcher inför helgen avgörande på bortaplan.

Mindre än 24 timmar senare gick Bats ut på planen – och tog den första chansen av tre att avgöra semifinalserien. Bats tog ledningen direkt, och trots ett längre regnavbrott höll laget hela vägen, till 11–7-seger och en plats i SM-finalen.

I finalen ställs de regerande mästarna mot årets dominant i svensk basboll: Stockholm, som vunnit 21 av 25 matcher den här säsongen, bland annat slagit Bats med 14–1 och 22–0 så sent som i början av augusti, och som besegrade Sundbyberg med 3–0 i matcher i den andra SM-semifinalen.

Finalserien, även den i bäst av fem matcher, inleds med två matcher på Karlskoga IP nästa helg och avslutas i Stockholm helgen 14-15 september.

Mer läsning

Annons