Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén: Får köra sistasträckan

Tredje tävlingen – tredje medaljen. Efter JSM-succén satsar Garphyttan på stekheta Filip Danielsson när stafettmedaljen ska jagas på söndagen.

Annons
Filip Danielsson.

Tredje tävlingen gav tredje JSM-medaljen för Garphyttans Filip Danielsson. Över 20 kilometer skiathlon tvingades han släppa tätduon efter 16 kilometer, men kontrollerade tredjeplatsen in i mål och plockade hem en bronspeng i H18-klassen.

– Riktigt starkt. Ulricehamns Viktor Thorn har varit överlägsen och tagit alla tre gulden i klassen. Där bakom har Filip tagit kampen om de andra medaljerna och tagit ett silver och två brons, säger Garphytteledaren Dick Lager.

Danielssons storform gör att Garphyttan satsar på honom som slutman i söndagens stafett, trots att han är två år yngre än många av de han kommer åka mot.

– Vi kör Lucas Lennartsson på första och Axel Ekström på andra. Realistiskt blir det en kamp om bronset bakom Falun-Borlänge och Åsarna, men stafett är stafett och allt kan hända, säger Lager.

Lördagens skiathlon gav också lagguld till Garphyttan i H18, genom Danielsson, Adam Gillman och Marcus Lennartsson, och lagsilver i H20, för Ekström, Lucas Lennartsson och Joel Lager.

Mer läsning

Annons