Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM kan hjälpa Talonen hitta målet

Förra året hade Kif Örebro ledningen med 1–0 på Kanalplan. Den gången kvitterade Hammarbys Sara Johansson när det återstod fyra minuter av matchen. 
I går kom inte ”Bajen” i närheten av någon kvittering.

Annons

Visserligen fick landslagsmålvakten Kristin Hammarström sträcka ut ordentligt på Madeleine Tegströms skott i första halvlek, men det var också den farligaste chansen som hemmalaget skapade.

När Hammarby febrilt jagade en kvittering i andra halvlek var det stängt. Det såg mittbacksparet Sanna Valkonen och Marina Pettersson till. Med god hjälp av slitvargarna Edda Gardarsdottir och Marie Hammarström på mitten ska tilläggas.

Det finns helt enkelt en annan tyngd i 2009 års upplaga av Kif Örebro. Det är den tyngden som gör att laget efter 15 omgångar fortfarande har häng på topplagen i allsvenskan. Visserligen har Umeå seglat i väg en bit i ledningen, men klubbarna närmast efter ligger alla inom räckhåll.

Nu krävs det ”bara” tre poäng mot bottenlaget Stattena för att hösten helt plötsligt ska kännas spännande sett med Kif-ögon.

Helt frid och fröjd är det dock inte inför EM-uppehållet. Det finns ett och annat frågetecken som måste rätas ut om laget ska kunna blanda sig i striden som medaljerna.

• Isländska duon Edda Gardarsdottir och Olina Vidarsdottir kan försvinna om Kif inte klarar av att hitta en ekonomisk lösning som räddar duon kvar i stan. En förlust som skulle bli extremt kännbar.

• Formstarka högerbacken Sara Fröjdfeldt kan ha drabbats av en allvarlig knäskada igår. Det såg inte alls lovande ut när hon linkade av Kanalplan. Ett tungt slag för Örebros redan tunna spelartrupp om hon blir borta en längre tid.

• Anfallarna måste hitta målet igen. Sanna Talonen och Kim Ekebom skapar massor av chanser, men får inte dit bollen medan Maria Nordbrandt har en tendens att komma ur läge. 19 mål på 15 omgångar är inget vidare facit. Kanske kan en finländsk framgång i EM hjälpa Talonen att hitta målet igen.

Mer läsning

Annons