Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emilia kandidat till Guldklockan

Cyklisten Emilia Fahlin från Örebro är en av kandidaterna till NA:s guldklocka 2010, priset till den som utfört årets främsta och populäraste lokala idrottsprestation.

Annons

Hur känns det?– Det är jättekul. Cyklingen är inte en så stor sport och då är det extra kul att det man gör uppmärksammas.

Hur rankar du året som gått för din del?– Det har varit ett bra år där jag nått upp till de flesta mål som jag satt upp. Samtidigt har säsongen varit lite för mycket berg- och dalbana.

Något speciellt som du saknar i meritlistan?– Ja, jag saknar en stor seger. Målet inför nästa säsong är att sätta mig själv i flera vinnande situationer så att jag kan få med mig en seger på det internationella planet.

Och om du ska plocka ut årets höjdpunkt?

– Givetvis är jag nöjd med guldmedaljen i SM-tempot och silvret i EM, även om jag hade siktat på guld även där.

- Men det största var nog ändå resultatet på VM där jag kom nia, vilket var den näst bästa svenska placeringen genom tiderna. Den insatsen var den största överraskningen. Att jag, som ändå är ganska ung, kunde bli bland de tio bästa i ett VM ger hopp inför framtiden och bra motivation.

Hur ser vardagen ut för dig just nu?– Jag är i Girona i Spanien för tillfället och börjar precis komma tillbaka in i träningsrutinerna efter att ha haft ledigt i oktober. Vi hade nyligen 20–25 grader här nere så det är inte helt fel.

Vilken är din egen favorit till årets Guldklocka?– Jag är själv imponerad av ÖSK som gjorde en bra prestation. Fotboll är en så pass stor sport att de får gälla som favoriter.

Kandidat 1, NA:s guldklocka

Namn: Emilia Fahlin.

Idrott: Cykel.

Ålder: 22 år.

Bor: Örebro och Girona, Spanien.

Klubb: Örebrocyklisterna/HTC Columbia.

Motivering: SM-guld, tempo. Silver U23-EM, tempo. Nia tempo-VM i Australien, den näst bästa svenska daminsatsen genom tiderna.

Mer läsning

Annons