Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emra fick mig att sluta frysa

Annons

Emra Tahirovic gör armhävningsförsök med Kristoffer Näfver hängande som en förslappad skivstång mot marken, Tommy Wirtanen försöker bestiga Kim Olsens rygg samtidigt som Samuel Wowoah och Nordin Gerzic gör allt för att få Hassan Sesay att kopiera samma vilda frisyr som Don King.

Solen lämnade Agia Napa under ÖSK:s tredje dag på Cypern. I stället grät himlen öppet och länge. Men det spelade liksom ingen roll. Högst upp på berget finns det ett lag som klarar av att skina på egen hand.

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att ingenting är lyckligt från alla sidor sett.

Jag hoppas att det gäller även Örebro SK.

Nej, det känns inte som att det är något som ligger och gror. I alla fall inte än. Så många nykära ansikten kan inte ha fel. Men frågan är ändå befogad: Hur bra och avslappnad stämning kan man ha i en klubb innan det vänds till något negativt? Tills att det vackra tvingas vissna.

Självklart måste luften rensas. Även nere på planen.

Det ÖSK som delade på den eviga tråkstämpeln med Trelleborg och Gefle finns inte längre. Med profilstarka spelare som John Alvbåge, Bertin Zé, Nordin Gerzic, Kim Olsen - och inte minst Emra Tahirovic - har ÖSK plötsligt karaktärer starkare än många av topplagen från förra årets allsvenska. Jag skulle gärna se ett Fredrik Ljungberg/Olof Mellberg-gruff för att få en annan sida på lyckligheten.

Den som startar något nytt.

Som får fler än Magnus Kihlberg att fullfölja även på naturgräs. Får mungiporna att svikta och adrenalinet att pumpa.

Jag tror på det, även om jag håller med om att det är roligare att skratta.

Jag har aldrig gillat den grå massan. De galna regerar i min värld. Så även på Cypern.

Emra Tahirovic kommer att dra rubriker även den här säsongen i ÖSK. Var så säkra.

Under träningarna som varit hittills har han huggit som Inzaghi i straffområdet. När lagkompisarna inte passat bollen eller missat målchanser har Tahirovic reagerat som om han precis fått reda på att han blivit blåst på 100 miljoner kronor.

På torsdagsträningen tog Tahirovic hand om alla fasta situationer. Trots att han spelade i väst och ingick i vad som såg ut som en andrauppställning.

Jag har ingen aning om vad omgivningen tycker och tänker. Men det räckte i alla fall för att jag skulle sluta frysa.

Mer läsning

Annons