Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emra har allt det som ÖSK saknar

Annons

Emra Tahirovic bevisade på en halvtimme att ÖSK och tränaren Patrick Walker gjorde ett vansinnigt misstag när man vintern 2006 släppte i väg anfallaren till Halmstad.

Det slår mig när jag sitter på Örjans vall och ser Hovet-produkten spela Dusan Djuric fri vid 2- 1 och sedan med muskelkraft lägga grunden till Martin Fribrocks kanonmål som gav 3- 1 i matchens sista minut.

I Örebro är hoppet snart ute att toppduon Nedim Halilovic och Stefan Rodevågs ständiga missförstånd någonsin kommer att mynna ut i ett fungerande samarbete.

Båda är i desperat behov av en stor och stark targetplayer vid sin sida.

En sådan som Rodevåg i Falkenberg hade i David Elm och Halilovic i superettan hade i Sebastian Henriksson.

I ÖSK:s allsvenska lag borde han ha hetat Emra Tahirovic.

Men Patrick Walker och klubben lyckades inte övertyga Tahirovic att hans bästa framtid låg i ÖSK. I stället misstogs hans ambition för egoism, han var en omogen talang som bara tänkte på sig själv.

Tonåringen flyttade motvilligt.

"Jag hade helst stannat i Örebro hos min familj och mina vänner. Men då kanske jag hade suttit kvar på bänken ännu", säger Emra om flytten.

Jag är rädd att han i efterhand har fått rätt.

Under en och en halv säsong i Halmstad har "egoisten" blivit assistkung. Två gånger i går och fem gånger totalt i allsvenskan har han serverat sina medspelare målgivande passningar. Han har tyngden, tekniken och ambitionen.

Det tackar HBK för.

Allt det som Tahirovic har ska nu ÖSK-ledningen leta efter i en global höstack. Sportchefen Lennart Sjögren och tränaren Patrick Walkers uppgift är att hitta en "världsmästare" som är villig att flytta till Örebro för att rädda de svartvita från den nesliga jumboplatsen i allsvenskan.

Lockbetet är i fotbollsvärlden att betrakta som kaffepengar.

I jakten är Jon Lundblad redan spolad. Brassen Leandrinho är den första i raden av provspelare. Räkna med fler innan transferfönstret stänger sista augusti.

Förra gången Lars Larsen spelade till höger på mittfältet vann laget en träningsmatch mot Malmö på Cypern. I går var Patrick Walker nöjd med flytten av den danske playmakern till kanten. Larsen spelade fram till Sebastian Henrikssons 1- 1-mål och fick mer utrymme än under de senaste matchernas trånga tillvaro centralt.

Trots Larsens missnöje är det rätt beslut för att tända ÖSK:s klarast lysande stjärna igen.

James Frempong ska naturligtvis inte lånas ut till Degerfors. Han ska få en ärlig chans att ersätta skadade Kristoffer Näfver på vänsterkanten. Gårdagens debut liknade mest en grym initieringsrit. Den lille bolltrollaren skickades in som anfallare i kamp om luftpastejer mot jätten Tomasz Zvirgzdauskas.

Det gick så där.

Som avslutning en kort påminnelse:

ÖSK är näst sist i allsvenskan.

Brommapojkarna är plötsligt ett vinnande lag.

Tiden är kort och goda råd är dyra.

Mer läsning

Annons