Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av världens starkaste – under nytt namn

Miia Liimatainen har gift sig och blivit Miia Grändås. Men styrkan är intakt. Vid styrkelyfts-VM i Stavanger tog hon dubbla femteplatser och slog personligt rekord.

Annons

Örebro KK:s kraftpaket Miia Liimatainen har alltså bytt efternamn. Lyssnar numer till Grändås men fortsätter att lyfta tungt.

Fjolårets medaljsuccé från VM-debuten i Puerto Rico, där hon plockade med sig ett VM-brons i knäböj hem över Atlanten, kunde hon inte upprepa när det på tisdagen var dags för årets VM i styrkelyft i norksa Stavanger. Men Grändås lyckades ändå ta två femteplatser. Först i det ineldandeknäböjet, med 175 kilo, och sedan i det avslutande marklyftet, även där med 175 kilo. Miia orkade dock "bara" med 77,5 kilo i bänkpress, vilket gjorde att hon fick nöja sig med en sjätteplats totalt med 427,5 kilo. Resultatet i marklyft var dessutom personligt rekord och totalnoteringen tangerat pers.

Ryska Natalia Salnikova var överlägsen och tog guldet med sammanlagt 522,5 kilo efter serien 202,5 kilo i knöbj, 130 kilo i bänkpress och 190 kilo i marklyft.

Mer läsning

Annons