Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Anfält vann Å-stadsloppet

I fjol tvingades han bryta Å-stadsloppet knappt halvvägs men i år kunde inget stoppa Örebro AIK:s Erik Anfält. Vid 34 års ålder är han i sitt livs form och segern på lördagen ytterligare ett steg uppåt.

Annons

Redan efter par kilometer av halvmaran runt centrala Örebro såg Erik Anfält ryggtavlan på en motståndare försvinna.

– Han stack i väg och jag tänkte att han nog är en sådan där omöjlig.

Men efter nio kilometer var Erik Anfält i kapp igen och medan han själv kände sig stark såg han motståndaren krokna. Rycket kom efter 12 kilometer.

– Jag kände mig pigg och tänkte att de där bakom behövde pinna på rätt bra för att komma i fatt mig. Men helt säker på segern var jag inte förrän det var någon kilometer kvar, säger 34-åriga Anfält som började springa seriöst så sent som för fyra år sedan.

Tiden i Å-stadsloppet på 1.11.26 är nytt personbästa med hela tre minuter.

I damklassen kunde inte fjolårsvinnaren Lotta Lennartsson från IF Start försvara segern utan hon fick se sig besegrad av Elina Larsson från Svartå IF. Elina som knappt tävlat alls under de senaste två åren såg loppet som ett skönt besked på att hon fortfarande kan.

– Vi får se om jag har ork att satsa lite mer nu. Man får ju mersmak i alla fall efter sådant här lopp i perfekt väder, säger Elina.

Läs mer om Å-stadsloppet i söndagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons