Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik kandidat till Guldklockan

Höjdhopparen Erik Sundlöf från Glanshammar är en av kandidaterna till NA:s guldklocka 2010, priset till den som utfört årets främsta och populäraste lokala idrottsprestation.

Annons

Hur känns det?– Alltid roligt att vara nominerad till ett fint pris. Sedan vore det givetvis ännu roligare om jag fick det också.

Hur rankar du året?– Det har varit ett bra år. Jag har utvecklats som hoppare och vunnit mina SM-guld. Det enda som saknades var väl en medalj på junior-VM.

Och om du ska plocka fram säsongens absolut höjdpunkt?– Då blir det två. Dels mitt personliga rekord på 2.21 under en tävlilng i tyska Mannheim, dels när jag tror SM-guldet utomhus i Falun. Det kändes nästan som om det var på hemmaplan eftersom jag har pluggat där.

Hur ser du på nästa säsong?– Att den ska bli ännu bättre så klart. Det är bara att fortsätta träna hårt och sedan hoppas på att resultaten kommer. Jag har ju flyttat till Karlstad så vi får se hur jag klarar den omställningen.

När är det dags för säsongspremiär?– Det är inte bestämt ännu, men det blir någon gång runt månadsskiftet januari-februari.

Vilken är din egen favorit till årets Guldklocka?– Cykeltjejen, Emilia Fahlin. Hon verkar ha gjort bra resultat och hennes insats på VM smäller högt.

Kandidat 5, NA:s guldklocka

Namn: Erik Sundlöf.

Idrott: Friidrott.

Ålder: 19 år.

Bor: Karlstad.

Klubb: Glanshammars IF (numera Hässelby).

Motivering: Dubbla SM-guld i höjdhopp, både ute och inomhus. Tvåa GE-galan. Sjua på J-VM i Kanada.

Mer läsning

Annons