Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expert: "Dra in tillståndet"

En medicinsk expert vid Kampsportdelegationen i Örebro pekar på allvarliga brister inom amatörboxningen efter en match i Kumla.  
Nu vill han dra in tillståndet för Svenska Boxningsförbundet.

Annons
Amatörboxare (obs, personerna på bilden har inget med artikeln att göra)

Vid ett tillsynsbesök under en tävling i Kumla i fjol upptäckte Kampsportdelegationen att en boxare utan godkänd licens deltog.

Enligt de gällande reglerna måste en boxare som fyllt 30 år göra en neurologisk- och EEG-undersökning. En av boxarna vid tävlingen i Kumla hade inte gjort undersökningen. Men Svenska boxningsförbundet menade att boxarna de kunde få sin licens efter en läkarundersökning på plats efter en muntlig överenskommelse med förbundet.

Men kampsportdelegationen riktar kritik mot Svenska Boxningsförbundet för att de ändrat reglerna utan att söka nytt tillstånd – och därmed brutit mot de gällande reglerna. Och delegationens medicinske expert, Björn Lindvall, vill att dra in tillståndet för amatörboxning för Svenska Boxningsförbundet.

– Det brister som framkommit i detta ärende har kunnat äventyra säkerheten för de tävlande. Bristerna är därför enligt min mening av sådan beskaffenhet att SBF i väsentlig grad brutit mot villkoren i tillståndet. Tillståndet bör därför återkallas, säger han i ett pressmeddelande.

De övriga i Kampsportdelegationen menar dock att förbundets brister inte är så pass allvarliga att tillståndet ska dras in.

Mer läsning

Annons